Liefdesrelatie en relatieproblemen

Liefdesrelatie en relatieproblemen

Relatieproblemen geliefden

relatieproblemen Apeldoorn

De liefdesrelatie tussen jouw en je geliefde is ooit begonnen als een bron van gedeelde vreugde, spanning, romantiek, intimiteit, passie, inspiratie, gezelligheid, humor, samenwerking, veiligheid, etc. Je voelde je gezien, gewaardeerd en onvoorwaardelijk geliefd. Je hebt je vol overgegeven en alles wat je te geven had geïnvesteerd in de relatie.

En dan zijn er relatieproblemen.

Relatieproblemen omdat….

relatieproblemen Zutphen

Omdat het onvermijdelijke moment aanbreekt waarop de symbiose van de relatie zijn functie heeft vervuld en de magie ervan is uitgewerkt. Geliefden gaan voelen dat ze weer meer op eigen benen gaan staan. Ze ervaren dat ze  zich openen voor de realisatie van hun individuele verlangens en individuele groei in bewustzijn.

Relatieproblemen volgens de TAO

Volgens de duizenden jaren oude waarnemingen en wijsheid van de TAO verloopt elke relatie volgens een herkenbaar patroon. Het moment waarop de magie van de samensmelting afneemt, valt samen met het moment waarop weerstanden in de relatie opstaan.

relatieproblemen Zwolle

Het gaat altijd om weerstanden die speciaal voor jou bedoeld zijn om te groeien in bewustzijn. De weerstanden die je geliefde ervaart zijn er speciaal voor hem of haar om te groeien in bewustzijn. Wanneer de groei in het bewustzijn van beide geliefden heeft kunnen plaatsvinden, kan de relatie vervolgens weer een nieuwe cyclus van symbiose doorlopen.

Overlevingspatronen

relatieproblemen Zwolle

Afwijzingspijn veroorzaakt overlevingspatronen. Overlevingspatronen veroorzaken afwijzingspijn. Vaak wordt je verliefd op iemand in wie jij je eigen afwijzingspijn herkent. Deze herkenning voelt als zielsverwantschap. Hoe dieper het gevoel van zielsverwantschap, hoe intenser het gevoel van afwijzing. Deze fase van onthechting kan gevoelens van teleurstelling en afwijzing met zich meebrengen. Dit gaat overigens in het algemeen geheel onbewust en het is daarom ook zo ongelooflijk moeilijk om dit samen, zonder hulp van buitenaf, te overwinnen.

Jouw relatieprobleem

relatieproblemen Deventer

Nu denk je misschien dat dit allemaal wel mooi geschreven is, maar dat jij toch echt wel een relatieprobleem van een hele andere orde hebt. Jij hebt een partner die nergens zin in heeft en niet (meer) in beweging te krijgen is. Jullie seksuele relatie is doodgebloed, jij of je partner gaat vreemd. Jullie begrijpen elkaar niet meer en je ervaart sleur in de relatie. Je herkent je partner niet meer in de man of vrouw die hij of zij ooit was. Je partner is jaloers, houdt je klein of is lui. Laat jou alle problemen oplossen met de kinderen, veroorzaakt financiële problemen, is emotioneel niet beschikbaar, is afgestompt, etc.

Het goede nieuws is, is dat al deze bovengenoemde voorbeelden juist uitingsvormen van een overlevingspatroon zijn. Dit geeft informatie aan jou zodat jij kunt groeien in bewustzijn. Dus alles wat jij nodig hebt om jouw zoektocht in de relatie aan te gaan is al in jullie dynamiek aanwezig.

Relatieproblemen: Aan de slag?

Geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Klik hier om meteen een afspraak in de online afspraakplanner te boeken.