Lege nest syndroom

Lege nest syndroom

lege nest syndroom overgang overgangsfase

Het lege nest syndroom, een welbekende metafoor voor het gegeven dat je kinderen hun eigen weg gaan.  Jij bent daarmee ontslagen uit je dagelijkse rol van vader of moeder. Jij en je geliefde moeten dealen met het afsluiten van een intensieve dienende fase in jullie leven. Ineens wordt je weer geacht om alleen nog maar geliefden te zijn en elkaars levensgeluk te vervullen.

Lege nest syndroom: overgangsfase

lege nest syndroom overgang Zutphen

Het lege nest syndroom valt vaak samen met de hormonaal bepaalde overgang voor vrouwen. Een dubbele overgang dus waarbij fysiek ongemak en fysieke veranderingen gepaard gaan met grote veranderingen met betrekking tot je identiteit en zingeving in je dagelijkse leven.

In deze fase wordt een groot beroep gedaan op je vermogen tot overgave, (zelf)reflectie en jezelf en je partner (her)ontdekken in relatie tot elkaar. Waar je jarenlang tot op zekere hoogte geleefd werd door de waan van de dag van je kinderen, kun je nu weer helemaal zelf bepalen wat jij en jullie willen met je leven en met elkaar.

Lege nest syndroom: Persoonlijk Kompas en Relatie kompas

lege nest syndroom overgang ZwolleEen beetje hulp en ondersteuning in de levensfase waarin je te maken krijgt met het lege nest syndroom, kan een positieve boost geven aan je nieuwe toekomst. Het persoonlijk Kompas en het Relatie kompas brengt je weer beter in contact met jezelf. Bovendien leer je ook je geliefde nog beter kennen. Deze informatie wijst je de weg naar een nieuwe bestemming, in een nieuwe levensfase.

Ook individuele therapie kan in deze situatie zeer bevrijdend werken!

Aan de slag

Geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik hier om meteen een afspraak in de online afspraakplanner te boeken.

Wil je direct contact opnemen? Klik dan hier.