Hoe scheiden?

Hoe scheiden?

Als je er alles aan gedaan hebt om jouw (liefdes)relatie te laten bloeien en jullie verbinding te laten groeien, kan het soms toch zijn dat je wilt scheiden, omdat je geen vervulling meer voelt. Het is een ware kunst om met jezelf en de ander respectvol te blijven omgaan, als je je relatie beëindigd.

Hoe scheiden, netjes scheiden, zorgvuldig en respectvol scheiden

Dat betekent niet dat je je woede of teleurstelling niet mag voelen, juist wel! Wij kunnen met jou onderzoeken hoe je dit uit naar je partner, zonder jezelf, de ander en eventuele kinderen te beschadigen. Op de lange termijn levert dit zoveel meer op voor alle betrokkenen.

Als een wil scheiden

Natuurlijk komt het ook voor dat één van de partners al het besluit heeft genomen om de relatie te beëindigen en te scheiden, terwijl de andere partner hier (nog) helemaal niet aan toe is. Of blijkt tijdens het relatiecoachingsproces dat er wellicht onvoldoende basis is om met elkaar verder te gaan.

Netjes scheiden

Wanneer een relatie wordt afgesloten, verdienen beide partners het respect en de ruimte om de relatie waardig met elkaar af te ronden. Inzicht in en acceptatie van de beweegredenen en wederzijdse erkenning voor de pijn zijn helend. Deze erkenning maakt de weg vrij voor een constructief contact tijdens en na de afronding van de relatie. Zeker in het geval er sprake is van kinderen kan de relatie nooit werkelijk verbroken worden. De relatie zet zich voort in een andere vorm en het is belangrijk dat beide partners elkaar kunnen vergeven.  Elkaar het beste gunnen, al is het maar in het belang van de kinderen.

Wil je direct contact met ons opnemen om de mogelijkheden voor jou te bespreken? Klik dan hier.